Slovakia Open 2012 sa vydaril

17.10.2012 10:59

 

V dňoch 13. a 14. 10. 2012 sa v Senici uskutočnil štvrtý ročník medzinárodného turnaja v stolnom hokeji Slovakia Open 2012.  Tento turnaj bol stým medzinárodným turnajom vyššej kategórie Masters. Prvý hrací deň sa súťažilo v disciplíne Biliard-hockey Šprtec, kde sa celkovo prihlásilo 53 účastníkov z Česka, Poľska, Švédska a samozrejme domáce Slovensko. Tento turnaj sa odohral v Nákupnom centre Branč v Senici. Na turnaji, i keď nesúťažne, sa zúčastnili aj hráči HC Dukla Senica. Zo Seničanov sa najlepšie umiestnil Jakub Gabčo na 24. mieste. Za ním v poradí skončili Marek Vrablic na 32. mieste, Jakub Beblavý na 39. mieste, Marek Štítny na 40. mieste, Vladimír Bachár na 46. mieste a Kamil Tomek na 50. mieste. Turnaj ovládli Česi s Poliakmi, keď Poliaci si vybojovali vekové kategórie a Česi stupne víťazov.

Turnaj pokračoval v nedeľu, keď bol na programe Rod-hockey Chemoplast (ťahadlový). Turnaj sa odohral za účasti 19 súťažiacich s Česka a Slovenska v DAVe. Slovenské želiezko v ohni opäť nesklamalo a juniorský majster sveta z májových MS v Poľsku Marek Vrablic potvrdil svoju dominanciu na domácich turnajoch a zvíťazil. Ďalší Slováci skončili postupne Martin Ukropec na 8., Jakub Beblavý na 9., Jakub Gabčo na 11., Marek Štítny na 14., Daniel Bielčík na 15. mieste. Po súťaži jednotlivcov nasledovala súťaž družstiev, kde sa zúčastnilo 6 družstiev z toho 2 zo Slovenska. Tí sa umiestnili na 4. a 5. mieste, keď zvíťazili favorizovaní SHL SCS EXMOST Brno.

Oba turnaje sa vydarili a keďže v usporiadaní Masters turnajov sa striedame obrok s Českom, nasledujúcu Masters turnaj sa uskutoční v Senici až za dva roky. Medzitým bude zopár menších turnajov a samozrejme každý piatok od 15:00 v DAVe tréning. Za spoluprácu ďakujeme Mestu Senica, Europe Direct Senica, RSMS Senica, Nákupnému centru Branč, reštaurácii Korlát a CVČ Stonožka. 

Fotogalériu nájdete tu.